Nicky van der Kuyp is geboren op 11 november 1986 in Leiderdorp. Ze volgde de vierjarige musicalopleiding aan het Nederlands Musical Ensemble (NME, tegenwoordig DAPA).

In 2008 was Nicky soliste in de muziekshow Jeans 17 waarna ze achtereenvolgens in de musicals Footloose, The Sound Of Music, Legally Blonde, Daddy Cool en Shrek speelde.

In deze tijd was Nicky ook te zien in vele grote evenementen als Musicals in Ahoy en Musical Awards Gala en zong ze met het Dutch Aerophonic Orchestra.

In 2012 organiseerde Nicky samen met haar beste vriend Jasper Taconis het succesvolle benefietconcert Just Once in Alphen a/d Rijn. Ze haalden hiermee € 16.000,- op.
Dit smaakte naar meer wat resulteerde in een tweede editie: Just Once Again. Beide benefietconcerten waren ten behoeve van Stichting Amal.

In 2014 stond Nicky in de Tina Turner gerelateerde muziekshow Fourtina. En in 2018 toerde Nicky met Heel Holland op zn kop het land door.

Nicky verzorgt vanuit haar eigen bedrijf veel leuke optredens voor verschillende gelegenheden. Van een winkelcentrum-opening tot een intieme bruiloft. En van een akoestische setting naar een symfonische setting.

Tevens organiseren Jasper Taconis en Nicky al enkele jaren diverse Dinner Shows in o.a. Van der Valk’s Avifauna.